Modity vinnare hos Nyckeltalsinstitutet

Foto: charlesdeluvio / Unsplash

Modity Energy Trading AB, ett energihandelsföretag i Lund, har utsetts till Sveriges bästa arbetsgivare av Nyckeltalsinstitutet.

Nyckeltalsinstitutets utvärdering bygger på nio indexerade nyckeltal som speglar olika aspekter av en arbetsgivares anställningsförhållanden, inklusive sjukfrånvaro, personalomsättning, tid för kompetensutveckling och lika möjligheter till chefskarriär. Modity särskiljde sig genom sina låga avgångstal, framgångsrika rekryteringsprocesser och tid för kompetensutveckling.

"Vi är stolta, men konkurrensen om talanger är hård och vi kan alltid bli bättre. Utmärkelsen motiverar oss att fortsätta arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Nyckeltalsinstitutets tydliga och mätbara bedömning av våra arbetsvillkor ger oss en bra utgångspunkt för vår fortsatta resa," säger Jonas Ekblad, VD på Modity.

Deltagandet i undersökningen är en del av Moditys strategi för att använda data i företagets HR-processer. Målet är att främja välmående medarbetare och att attrahera och behålla värdefull kompetens i den föränderliga energibranschen. År 2024 kommer Modity att fokusera på stärkt ledarskap, kompetensutveckling och en inkluderande arbetsmiljö.

"Det är en ära att få denna utmärkelse, och vi kommer fortsätta investera i våra medarbetare. Nyckeltalsinstitutets indikatorer ger oss en stabil grund för att arbeta evidensbaserat och förbättra verksamheten framöver," säger Ia Hedenström, HR-chef på Modity.

Nyckeltalsinstitutets prisutdelning för årets mest attraktiva, jämställda och hälsosamma arbetsgivare äger rum den 26 april i Stockholm.