Glacell tecknar ramavtal om laddinfrastruktur

Glacell blir totalleverantör av laddstationer till el- och hybridbilar. Arkivbild

Glacell har tecknat ramavtal med Sinfra om laddstationer med tillhörande produkter och tjänster, som Sinfras 450 medlemsföretag nu kan avropa från. Efter att ha vunnit en upphandling blir Glacell nu totalleverantör av laddstationer till el- och hybridbilar, installation av dessa, lastbalansering, det vill säga att man kan styra vart elen ska gå under vissa tider, och betallösningar hos den nationella inköpsportalen Sinfra.

Glacell är en del av bygg- och industrikoncernen Lambertsson och har sedan förvärvet 2014 gått från fokus på solceller till elinstallationer.

– Vi har egentligen ställt om helt i Glacell och påbörjat resan att bygga upp en ny organisation där vi strävar efter ett hållbart perspektiv på ett högre plan. Vi tar ett helhetsansvar och ser inte bara själva installationen som lösningen, säger Tobias Jönsson, regionchef på Glacell.

Sinfra ställer höga krav på sina leverantörer gällande samhällsansvar, vilket ligger i linje med Lambertssons och Glacells ambition.

– Det är bra att ha en beställare som har höga krav på det man själv vill genomföra, säger Martin Rosdahl, upphandlingsansvarig på Lambertsson.

Han tycker också att det är särskilt glädjande att man vann upphandlingen med en high end-produkt.

– För vår del känns det som en fördel att medlemmarna kan gå in i Sinfras portal och få det bästa som finns på marknaden, säger Martin Rosdahl.

Avtalet började gälla under sommaren och är tillämpligt under två år med möjlighet till förlängning i maximalt två år till.