Valmet levererar en pannanläggning för fjärrvärmeproduktion till Seinäjoen Energia i Seinäjoki, Finland

Fjärrvärmeverk i finländska staden Seinäjoki. Foto: Seinäjoen Energia AB

Valmet levererar en pannanläggning för fjärrvärmeproduktion till Seinäjoen Energia Oy i Seinäjoki, Finland. Den nya pannan kommer att göra det möjligt för företaget att öka användningen av förnybara bränslen i fjärrvärmeproduktionen.

Ordern ingår i Valmets order som mottogs under fjärde kvartalet 2020. Ordervärdet kommer inte att avslöjas. Pannanläggningen kommer att överlämnas till kunden under hösten hösten 2022.

- Vi är glada öven att kunna starta detta projekt. Det är ett viktigt steg framåt när det gäller att producera renare fjärrvärme. Vi kommer att kunna säkerställa tillförlitlig och konkurrenskraftig värme för våra kunder också i framtiden, säger Vesa Hätilä, VD, Seinäjoen Energia.

- Detta projekt har anmärkningsvärda miljövärden och en stor betydelse för fjärrvärmen som produceras i Seinäjoki. Vi uppskattar Seinäjoen Energias förtroende för Valmet, säger Kai Janhunen, vice vd, affärsenhet Energi, Valmet.

Information om Valmets leverans

Valmet kommer att bygga den nya pannanläggningen från grunden och uppåt från bränslematningssilon till stapeln. Kärnan i leveransen är Valmet BFB Boiler som använder bubblande fluidiserad bäddteknik och körs på ett brett spektrum av biomassor. Dessutom inkluderar Valmets leverans en elektrostatisk fällare, en rökgaskondensationsenhet och Valmets DNA Automation System för hela anläggningen.