Öppet molnbaserat operativsystem på Elfack

På årets Elfack 2017 ställer Siemens ut bland annat det öppna, molnbaserade operativsystemet för IoT, MindSphere, med en miljövänlig SF6-fri vakuumbrytare för luft- och gasisolerade ställverk upp till 145 kilovolt och senaste versionen av automationsplattformen TIA Portal.

MindSphere ska möjliggöra ett kostnadseffektivt, skalbart och öppet IoT-operativsystem som möjliggör effektivisering och optimering av anläggningar och produkter genom molnbaserad lagring och analys av produktionsdata.

– MindSphere erbjuder en solid plattform för Siemens digitala tjänster, och ger även möjlighet för maskinleverantörer och slutanvändare att själva utveckla applikationer för exempelvis förebyggande underhåll, processoptimering eller energieffektivisering, säger Rikard Skogh, försäljningsansvarig för Data Services på Siemens.

Siemens lanserar även deras luftisolerade brytare och gasisolerade ställverk (GIS) med vakuumteknik och så kallad clean-air technology upp till en nominell spänning på 145 kilovolt.

Deras senaste version av automationsplattformen TIA Portal innehåller många nyheter inom PLC, HMI, Safety och Sinamics. Dessutom gäller releasen också för Step7, WinCC, Safety samt StartDrive.