"Globala fjärrvärme- och kylmarknaden ökar markant under perioden 2019 - 2025"

Nya fjärrvärmerör som ska installeras i Warwick-universitetets kombinerade värme- och kraftsystem Foto: Wikipedia, kredit: Mike1024

Den globala fjärrvärme- och kylmarknaden värderades till 182 700 miljoner US-dollar år 2018 och den förväntas växa till 374 500 miljoner dollar från 2019 fram till slutet av 2025.

Nyligen publicerade amerikanska forskningsinstitutet QYResearch ytterligare en undersökningsrapport med titeln ”global fjärrvärme- och kylmarknad 2019-2025”, som ger presenterar en omfattande prognos om nuvarande och framtida fjärrvärme- och kylmarknaden, inklusive en heltäckande framställning med produktspecifikation, innovation, produkt typ och produktionsanalys.

Undersökningen innehåller även uppgifter om de viktigaste nyckelfaktorerna, såsom intäkter, kostnad, brutto och bruttomarginal och föreställer dessutom en grundlig analys av fjärrvärme- och kylmarknaden med futuristiskt efterfrågescenario, strategier för affärsökningar, kommande framsteg, ekonomiska åtgärder, effekter och marknadsföringskanaler fram till 2025.

Studien är en blandning av kvalitativa och kvantitativa marknadsdata som samlats in och verifierats huvudsakligen genom primärdata och sekundära källor. Rapporten innehåller motsvarande ett detaljerat marknads- och leverantörslandskap bortsett från en SWOT-analys av de så kallade ”big players”.

Några av de marknadsaktörer som ingår i denna studie är ENGIE, NRG Energy, Fortum, STEAG, Empower, ADC Energy Systems, Ørsted A / S, Vattenfall, Tabreed, RWE AG, Logstor, Emicool, Shinryo, Keppel DHCS, Göteborg Energi, Statkraft, Rambøll.

Denna studie fokuserar på produktionssidan och förbrukningssidan för fjärrvärme och kylning, presenterar den globala fjärrvärme- och kylmarknadsstorleken och branschens tillverkare, regioner, typ och tillämpning, historikuppdelning från 2014 till 2019 och en prognos fram till 2025.

När det gäller produktionssidan undersöker denna rapport fjärrvärme- och kylkapacitet, produktion, värde, pris, tillväxttakt, marknadsandel för större tillverkare, regioner (eller länder) och produkttyper.

När det gäller konsumtionssidan fokuserar denna rapport på konsumtionen av fjärrvärme och kyla efter regioner och tillämpningen i de viktigaste regionerna som Nordamerika, Europa, Asien-Stillahavsområdet, Central- och Sydamerika, Mellanöstern och Afrika etc.

Det globala genomsnittspriset för fjärrvärme och kylning visar sedan länge en minskande trend, från 52,7 USD/GWh 2013 till 50,3 USD/GWh 2018.

I takt med den globala ekonomin kommer priserna enligt undersökningen att minska ytterligare under de följande fem åren.