NIBE köper värmepumpsföretaget CGC Group i Kanada

Foto: Nibe

Förvärvat 50 procent med optionsrätt för resterande 50 procent av aktierna

NIBE Industrier har förvärvat 50 procent av aktierna i värmepumpsföretaget CGC Group of Companies Inc., Ontario, Kanada, med optionsrätt att förvärva resterande 50 procent av aktierna senast våren 2022.

CGC som grundades 1995 har sitt huvudkontor i Mississauga, strax utanför Toronto och sin tillverkning i närbelägna orten Fergus. Företaget har cirka 80 anställda, omsätter cirka 120 miljoner kronor och har en rörelsemarginal på 19 procnet. Under de välkända varumärkena Bulldog Heat Pump, Compax och Varipak riktar CGC sig framförallt mot kommersiella fastigheter.

Vi får nu ytterligare en plattform för värmepumpar avsedda för kommersiella fastigheter i Nordamerika och ser goda tillväxtmöjligheter såväl i Kanada som i USA, säger Gerteric Lindquist, koncernchef i NIBE industrier.

– Det känns verkligen inspirerande att få fortsätta arbetet med att utveckla CGC tillsammans med de nuvarande ägarna och grundarna Bill Browne och Bob Rutherford. Tillsammans har de mer än 70 års erfarenhet inom värmepumpsbranschen och de kommer att fortsätta leda företaget helt i enlighet med vår vanliga förvärvsmodell.

CGC kommer att och ingå i affärsområdet NIBE Climate Solutions och konsolideras från och med 1 februari 2017.