Almedalsveckan - Hållbarhetsarenan fokuserar på energi, byggande och mobilitet

Foto: Sustainable Innovation

Med bara sju år kvar till 2030 då många av våra hållbarhetsmål ska vara nådda, är det dags för samhällets omställning att ta ett rejält kliv framåt. Under politikerveckan i Almedalen kommer Hållbarhetsarenan att sätta fokus på hörnstenarna i ett samhälle: energi, mobilitet och byggande.

Hållbarhetsarenan är en välkänd mötesplats för politiker, beslutsfattare och experter från olika branscher. Här får du möjlighet att lyssna till experter inom hållbart samhällsbyggande. Vi kommer diskutera omställning av energisystemet, mer hållbara transporter och minskad miljöpåverkan från byggandet.

Hållbarhet är inte längre en fråga om val, utan en nödvändighet för att rädda vår planet. Almedalsveckan är det perfekta forumet att diskutera dessa frågor, och Hållbarhetsarenan är en ovärderlig möjlighet för politiker, beslutsfattare och allmänheten att diskutera och hitta lösningar som tar oss framåt. Vi vill ge inspiration, sprida kunskap och visa på möjligheter för en mer hållbar framtid.

Veckan invigs med en framtidsspaning där du får följa med på en resa in i framtidens hållbara Sverige. Hur ser bebyggelsen ut? Vad har vi för energisystem? Hur har vi löst utmaningen med hållbar mobilitet?

Hållbarhetsarenan arrangeras av Sustainable Innovation och håller till på M/S Teaterskeppet som under veckan ligger i Visby hamn. Evenemangen pågår mellan 27 juni och 2 juli.