Obligo investerar i Green Stop för grön laddinfrastruktur

Green Stop producerar el där laddstationerna är placerade. Arkivbild

Investeringsfonden Obligo, med norsk investeringserfarenhet, går in i elbilsladdning från solenergi. Det finns 3000 laddstatiner i Norge och Sverige ligger långt efter. Men det går fort framåt nu.  

Green Stop är ett relativt nytt företag som kommer utgå från Sverige med fokus på den svenska marknaden i början. Bolaget förenar lokal grön energiproduktion, solenergi med e-mobilitet, vilket i detta sammanhang betyder laddinfrastruktur. Green Stops fokus ligger på att utveckla laddinfrastruktur både längs vägar och i logistikcenter.

Logistikbranschen är stressad av att inte hitta tillgängliga laddare där de behövs. Detta hindar övergången mot eldrift. Priset på el är också något som bekymrar. Detta löser Green Stop med egen producerad el. Effektbristen vid laddstationerna löser Green Stop tack vare lokal produktion där laddarna finns, inte där elnätet är underdimensionerat.

Green Stop utvecklar och installerar bokningsbara laddare och slottider för logistikföretag som blir premium kunder. Green Stop tittar även på dynamisk prissättning så ett åkeriföretag välja en kostnad för elen. Med ett premium abonnemang kan man få förtur och säkra transporterna vilket är särskilt viktigt för kyltransportkedjor.

Med kundfokus och dessa gemensamma insatser hjälper vi den professionella åkeriverksamheten att lyckas gå över till el-drift.  Flera åkerier är intresserade.