Mobileye, ATS och Lohr konstruerade en elektriskt driven autonom buss

Mobileye's SDS är en nyckelfärdig lösning för trafikkontroll och fungerar med kameror såväl som med radar. Foto: Mobileye

Start för ett nära samarbete för autonoma transporter: Företagen Mobileye, Transdev Autonomous Transport System (ATS) och Lohr-gruppen kommer i framtiden att arbeta tillsammans för att gemensamt utveckla och implementera autonoma mobilitetslösningar.

För detta ändamål integrerar företagen Mobileyes självkörningssystem för självkörande fordon (SDS) i form av Lohr-koncernens elektriska shuttel-bil i-Cristal. Målet är att introducera i-Cristal-bussen för lokal kollektivtrafik baserad på självkörande bussflottor över hela världen med början i Europa.

Genom att integrera den självkörande ifordonet i-Cristal i Transdevs befintliga mobilitetsnätverk vill företagen förbättra effektiviteten och bekvämligheten med lokal kollektivtrafik.

För att kunna vara färdiga för produktion 2022 kommer fordonen initialt att testas i Frankrike och Israel. Företagen förväntar sig att kunna starta kommersiell drift med dessa självkörande i-Cristal-pendlarna i kollektivtrafiknät senast år 2023.

Shuttle i-Cristal erbjuder plats för upp till 16 passagerare och är utrustad med en ramp. Den kan färdas med hastigheter upp till 50 km/h och är utformad för att passa säkert och effektivt i kollektivtrafiknät.

Mobileye's SDS är en nyckelfärdig lösning för trafikkontroll och fungerar med kameror såväl som radar.

Säkerhetsdatabladet kan också användas utan geografiska begränsningar tack vare den specialutvecklade Road Experience Management Technology (REM).

Detta möjliggör skapandet av en användargenererad global vägnätkarta, som kontinuerligt och automatiskt uppdateras på grundval av data som samlas in av de omfattande förarassistanssystemen från Mobileye.