Grön utrustningstillverkare öppnar dotterbolag i Silicon Valley

FOM Technologies designar och tillverkar avancerad forskningsutrustning för funktionellt organiskt material som organiska solceller, OLED och bränsleceller. Foto: FOM Technologies

Utrustningstillverkaren FOM Technologies, som startade på danska börsen 2020, har nu bildat ett amerikanskt dotterbolag för att förstärka företagets ställning inom den amerikanska marknaden.

Utrustningstillverkaren FOM Technologies, som säljer teknisk utrustning för forskning om olika material inom alternativ energi, har etablerat ett amerikanskt dotterbolag i Palo Alto, Silicon Valley.

Redan tidigare beslöt företaget att förstärka företagets fokus på den amerikanska marknaden för att kunna följa reglerna för verksamheten i USA, berättas det i ett börsmeddelande från FOM Technologies, som noterades på den danska mini-börsen Nasdaq First North i juni 2020.

Därmed lyckades det för detta danska teknikföretag att göra ett genombrott med hjälp av ett stort amerikanskt avtal.

Teknik- och utrustningstillverkaren FOM Technologies tecknade då ett avtal om att leverera en av företagets maskiner till US Department of Energy.

- Det var en unik möjlighet", förklarade VD:n.

Utrustningstillverkaren FOM Technologies, som tillverkar teknisk utrustning för forskning, tecknade därmed ett avtal om att leverera en av företagets maskiner till US Department of Energy skrev företaget i ett pressmeddelande i juni 2020.