"Råoljepriserna ser osäkra ut"

Exxon Mobils oljeplattform. Foto: Exxon Mobil

Fortsatt tvivel om hur bränsleefterfrågan kommer att utvecklas med en ökning av koronainfektionen i Europa och USA.

Oljepriserna var visserligen stabila onsdag morgon den 14 oktober, men det finns osäkra utsikter, tror analytiker enligt Reuters.

Det råder fortfarande tvivel om hur bränsleefterfrågan kommer att se ut, eftersom det finns en ökning av koronainfektionen i Europa och i USA, världens största oljekonsument skriver Reuters analytiker.

Ett fat europeisk referensolja, Brent, kostade 42,31 dollar på onsdag morgon den 14 oktober mot 42,22 dollar på eftermiddag dagen innan. Den amerikanska WTI-oljan handlades till 40,08 dollar mot 40,10 dollar på tisdag eftermiddag den 13 oktober.

- Oljepriserna är stabila i Asien när dollarloppet tar en paus och Ryssland och Saudiarabien står tillsammans som en enad front för att få Opec + -producenter att leva upp till sitt löfte om produktionsminskningar, säger Edward Moya, senioranalytiker på OANDA , till Reuters och hänvisar till organisationen för oljeexportländerna och dess allierade, känd som Opec +.

- Råoljepriserna ser väldigt osäkra ut eftersom koronaviruset fortsätter att spridas som en löpeld i Europa och i Europa, säger han.

Opec + kommer att fortsätta att minska oljeproduktionen från januari, säger Suhail al-Mazrouei, Förenade Arabemiratens energiminister, på tisdag den 13 oktober, enligt Reuters.

Under den gångna veckan minskade lagren i amerikanska råoljelager, visar ett uttalande från Reuters.