Oljepriserna fortsätter att pressas av dämpade efterfrågan

På måndag den 14 september nedgraderade Opec sin uppskattning av efterfrågan på olja, och en rapport från BP drog slutsatsen att efterfrågan kan ha nått sin topp redan 2019. Foto: Creative Commons Lic. credit: bstad

Den fallande trenden fortsätter på grund av tvivel om de oljeproducerande ländernas disciplin på utbudssidan.

Oljepriserna fortsätter den senaste tidens nedåtgående trend, som har drivits av en försvagad efterfrågesyn.

Enligt Reuters är tisdagens fall dock begränsat av täckningen av korta positioner inför ett möte senare i veckan i Opec +, som inkluderar länderna i Organisationen för oljeexportländer och organisationens allierade.

Med tanke på de försvagade utsikterna för efterfrågan är det ett starkt fokus på marknaden på de stora oljeproducerande ländernas disciplin när det gäller utbudssidan, inklusive frågan om de ingångna avtal kan följas.

Ett fat Brent-olja kostade 39,56 dollar på morgonen den 15 september 2020 mot $ 39,71 dagen innan. I september har priset hittills fallit från drygt 45 dollar.

Den amerikanska WTI-oljan handlas också till 37,25 dollar på den 15 september, vilket är nästan oförändrat från nivån på måndag den 14 september, men fortfarande är priset något lägre jämfört med läget sent på kvällen samma dag.