CTEK kliver in på elbilsmarknaden

Med förvärv av Chargestorm AB ger sig CTEK in på elbilsmarknaden. Foto: CTEK

CTEK, ett globalt varumärke inom underhåll av fordonsbatterier, meddelar att man förvärvar Chargestorm AB - en svensk utvecklare av produkter och system för att ladda elfordon. I och med förvärvet tar CTEK steget in på elbilsmarknaden.

Förvärvet kommer i en tid då fordonstillverkare världen över investerar rekordsummor på elfordonsutveckling. Den ökade efterfrågan på elektrifierade fordon ur miljösynpunkt leder till sänkta kostnader både vid köp av fordon och vid underhåll, som i sin tur ökar intresset än mer.

– Förvärvet av Chargestorm AB och deras laddningsteknik för elfordon kommer att bredda vårt erbjudande ytterligare och hjälpa oss att gå in på en snabbt växande marknad, säger Jon Lind, vd för CTEK och fortsätter:
- Våra nya kollegor från Chargestorm för med sig ytterligare expertis till oss, vilket gör att vi kommer kunna utveckla än mer avancerade laddningslösningar för elfordon. Vi vill bygga vidare på det vi redan har uppnått. Med vår kapacitet och våra starka samarbeten med fordonstillverkare kan vi leda utvecklingen, tillverkningen och distributionen av produkter och system för elfordon globalt.

– Skandinavien är nu en av världens ledande marknader för elfordon, och då är det inte mer än rätt att två skandinaviska företag går ihop för att nå ut globalt med produkter för elfordon, säger Tomas Wolf, styrelseordförande i Chargestorm AB. Kombinationen av Chargestorms branschledande teknik och CTEK:s rykte som experter på batteriladdning världen över innebär att vi har möjligheten att flytta gränserna inom utveckling för att ge marknaden nya och innovativa produkter.

– Det finns många synergier mellan företagen, säger Jon Lind. Vi har samma värderingar när det kommer till kvalitet, säkerhet och enkelhet för att maximera batteriprestanda. Vi ser fram emot att utveckla starka samarbeten med Chargestorms kunder, samtidigt som vi kan introducera den här spännande tekniken för våra egna.