Opec skjuter upp förhandlingar om produktion

OPEC-länderna har avsikt att förhandla om hur en planerad produktionsökning bör genomföras, nu när oljepriserna har fallit under hösten på grund av det ökande antalet covid-19-smittade. Foto: Opec

Organisationen för oljeexportländerna har valt att skjuta upp planerat möte, där en produktionsökning skulle förhandlas fram.

Parterna verkar vara långt ifrån en överenskommelse om hur den planerade ökningen av oljeproduktionen för nästa år ska genomföras, skriver Bloomberg News.

Därför har Opec, organisationen för oljeexportländerna, nu valt att skjuta upp ett möte, där förhandlingarna annars skulle ha fortsatt.

Enligt Bloomberg News finns det ingen opposition för att skjuta upp produktionsökningen, men det var inte möjligt att nå enighet om villkoren för en eventuell uppskjutning.

Om det inte nås någon överenskommelse om att skjuta upp den planerade ökningen av oljeproduktionen är det enighet bland analytiker att det kommer att leda till ett kraftigt oljeprisfall, liksom att det kommer att skada Opecs trovärdighet, skriver Bloomberg.