Nu inleds Solelmässan 2017

I år satsar mässan på stort och hyr hela Uppsala Konsert och Kongress för eventet. Foto: Jessica Nejman

Idag öppnar Svenska Solelmässan upp dörrarna till den fjärde upplagan av mässan. En plats Sveriges ledande företag inom solel, energilagring och miljöteknik samt fastighetsägare och beslutsfattare från hela Sverige samlas årligen i Uppsala med fokus på energilager, svenska innovationer, smarta energisystem och mycket mer. 

I år satsar mässan stort och hyr hela Uppsala Konsert och Kongress för eventet. Förra året var 30 utställare på plats. I år ligger siffran på över 40 och det är med en månad kvar till det faktiska eventet. Uppsala kommun är Svenska Solelmässans huvudsponsor.  

Tidningen Nordisk Energi, samt Energinyheter.se finns på plats vid ingången till utställningen dit besökare är varmt välkomna att ta del av exemplar av det senaste numret av tidningen samt den speciellt framtagna bilagan Solelmässan 2017. 

 

FAKTA
Solelmässan 2017

Energikontoret i Mälardalen och Stuns Energi i samarbete med Uppsala kommun och Svensk Solenergi står bakom årets Solelmässa. 

Energikontoret Mälardalen är ett regionalt energikontor med verksamhet i fyra län, Södermanland, Västmanland, Uppsala och Region Gotland. Deras huvudsakliga uppgift är att arbeta för en hållbar energiutveckling i Mälardalen genom att bidra till ökad medvetenhet om och agerande för energieffektivisering, effektivare energianvändning och ökad andel förnybar energi.

Stuns Energi vill bidra till nya sätt där utbud och efterfrågan av hållbara energi- och miljölösningar kan mötas. Genom att stödja innovationer och entreprenörskap samt driva projekt i skärningspunkten mellan universitet, näringsliv och samhälle.

Uppsala kommun tar ansvar och vill vara ledande inom både klimat och miljö. Det miljö- och klimatprogram kommunen tagit fram fokuserar på två av vår tids största utmaningar: klimatpåverkan och giftfri miljö.

Svensk Solenergi(SSE) är en branschförening, som med cirka 160 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som de forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.