Ligna Energy växlar upp

Foto: Ligna Energy

Energilagringslösnings företaget Ligna Energy meddelar att de stängt en bryggfinansieringsrunda på 10 MSEK. Finansieringen hjälper företaget att uppnå sitt ambitiösa mål om volymproduktion före slutet av 2024.

"Med den här kapitalinjektionen växlar vi upp för att lansera vår nästa produkt i höst. Denna uppgraderade produkt är redan hos ett antal utvalda kunder för utvärdering, och vi räknar nu med snabbare integration i deras system, högre förbeställningsvolymer och ökad försäljning. Samtidigt ökar vi vår produktionskapacitet vid vår anläggning i Norrköping," säger VD Peter Ringstad.

Denna finansieringsrunda omfattade både nya och befintliga aktieägare, såsom Klimatet Invest och partners och Navigare Ventures. Bland de nya investerarna ser vi bland annat Neptunia Invest och Cebon Group, som inte bara tillför kapital utan även ovärderlig marknadsexpertis till bolagets resa. Cebon Group, en framstående distributör av batterier i Europa, samarbetar redan med Ligna för att ta "självförsörjande lösningar" till nästa nivå på Internet of Things (IoT)-marknaden.