ABB i avtal om robotleverans

Foto: ABB

ABB har skrivit avtal med MyFC om leverans av robotar. Den tvåarmade roboten Yumi från ABB ska användas till produktion av MyFC:s nya bränslecellsladdare.

- Vi är mycket glada över att vara delaktiga i MyFC:s arbete med att skapa en innovativ och effektiv produktion av deras PowerCard. YuMis unika egenskaper gällande småkomponenttillverkning skapar en perfekt matchning med mMFC:s behov av en robot som  är enkel att använda och som kan arbeta i nära samarbete med människor på samma monteringsuppgifter,  säger Dennis Helfridson, Enhetschef Robotics i Sverige, ABBm i ett pressmeddelande.

- Anledningen till att vi nu inleder samarbetet med ABB och dess nya YuMi-robot är att vi kan kontrollera hela bränsleproduktionen och samtidigt bli platsoberoende. Därför sätter vi just första produktionscellen i Sverige så att vi kan säkra upp att hela vår montering och produktion, är 100 procent grön och att vi endast använder oss av förnyelsebar energi. Med YuMi kan vi vara mycket flexibla i variantflödet och producera nära våra kunder i Europa, USA, Asien – eller varthelst vi kan ha en grön, kontrollerad och kvalitativ miljö.  Robotiseringen betyder också att vi drar ner produktionskostnaden på kortet, vilket är en viktig parameter. För operatörskunden betyder flexibiliteten att vi kan producera laddningskort med olika utseenden eller budskap för t.ex. större evenemang där operatören vill profilera sig på ett nytt sätt, säger Björn Westerholm, vd på myFC, i ett pressmeddelande.