Portugal presenterar innovativa digitala lösningar för industrin när den "äkta" Hannovermässan öppnar

Portugisiska företag, av vilka många är små eller medelstora, är väl bevandrade i Industry 4.0-koncept som driver industriell omvandling. De tillhandahåller lösningar för många industrier som fordon och transport, livsmedel och medicin samt metallformning och plast, förpackningar och läkemedel. Bild: Hannovermässa 2022, Mediafoto

Hannovermässans partnerland i år, Portugal, har ett av de mest liberala affärsekosystemen i Europa, vilket gynnar utländska investeringar. Portugisiska företag utvecklar innovativ digital teknik som gör det möjligt för företag att förbättra livskvaliteten för miljontals människor.

PR Digitala ekosystem

 Från 30 maj till 2 juni kommer Hannovermässans partnerland Portugal att presentera innovativa företag på årets "riktiga" upplaga som specialiserar sig på utveckling av sofistikerade högteknologiska lösningar inom områden som artificiell intelligens, augmented och virtual reality, big data, cloud computing, cyber-fysik System, Industrial Internet of Things, intelligenta energilösningar, sensorer och smarta material.

Portugisiska företag, av vilka många är små eller medelstora, är väl bevandrade i Industry 4.0-koncept som driver industriell omvandling. De tillhandahåller lösningar för många industrier som fordon och transport, livsmedel och medicin samt metallformning och plast, förpackningar och läkemedel.

Portugisiska leverantörer erbjuder till exempel smarta tillverkningslösningar som övervakar processer i realtid. Dessa är en del av nästa generations mjukvara som hjälper chefer att fatta bättre beslut baserat på realtidsinformation från verkstadsgolvet.

Allt fler genombrott

Tack vare digitaliseringen gör små företag allt fler genombrott inom områden som tidigare var exklusivt förbehållna stora industriföretag. Med hjälp av revolutionerande idéer och teknologier har portugisiska startups byggt ett ekosystem som inkluderar enhörningar som Farfetch, Outsystems,

Talkdesk, Feedzai, Remote, Unbabel och Sword Health, såväl som nykomlingar som Defined.ai och Veniam. Partnerlandet Portugal erbjuder en unik möjlighet för globala företag att arbeta med dessa entreprenörer för att främja forsknings- och utvecklingsprojekt.

Portugal är också imponerande när det gäller ett speciellt vetenskapligt område: EU har valt landet att installera där en av åtta nya europeiska superdatorer för forskningsändamål. Denna superdator, som kommer att vara i drift 2022, kommer att ge forskare tillgång till mer och bättre datorkraft för projekt inom områden som medicin eller artificiell intelligens.

Portugal Digital Ecosystems Pavilion ligger i Hall 5 på HANNOVER MESSE 2022.