Metacon levererar pilotkontrakt till PERIC Hydrogen Technology.

Foto: Scott Graham/Unsplash

Metacon har, inom ramen för sitt partnerskapsavtal med PERIC Hydrogen Technology, framgångsrikt genomfört ett första utvärderingsprojekt för försäljning och affärsutveckling av PERIC:s elektrolysportfölj på den amerikanska marknaden. Metacon har utfört aktiv försäljningsverksamhet för elektrolysanläggningar i USA vilket resulterat i en order till PERIC Hydrogen Technology på en 5 MW elektrolysanläggning. Metacon erhåller en provision om ca 750 000 kronor (aktuell växelkurs) med direkt resultatpåverkan.

Marknaden för vätgas- och vätgasgeneratorer utvecklas snabbt i Nordamerika, vilket lett till att Metacon påskyndat marknadsutvärdering och utforskar strategiska möjligheter för en potentiell etablering på den amerikanska marknaden. Metacon har sedan en tid aktivt drivit försäljningsmöjligheter som nu resulterat i att PERIC Hydrogen Technology (PERIC) fått en order på en 5 MW pilotelektrolysanläggning i USA. PERIC Hydrogen Technology är en av världens största och mest beprövade tillverkare av elektrolys och vätgastankningsteknik (HRS). För närvarande har Peric ingen officiell distributionspartner i USA.

Christer Wikner, VD och koncernchef för Metacon sade: "Den amerikanska marknaden för vätgasutrustning växer snabbt. Därför är vi mycket glada över att kunna visa vår högt värderade teknikpartner PERIC att vi kan bidra och leverera affärer även på den nordamerikanska marknaden. Den kunskap och kapacitet vi har byggt upp för att driva försäljningen av grön vätgasteknik i Europa skulle kunna replikeras på andra marknader med hög potential.".

Yuguang Zhang, General Manager, PERIC Hydrogen Technologies Co., Ltd (PERIC), kommenterade; "PERIC har under många år utvecklat en av världens starkaste och mest kompletta produktportföljer inom vätgasområdet. Vi tar nu ett lovande nytt steg i USA tillsammans med Metacon med detta pilotkontrakt på 5 MW, vilket förhoppningsvis leder till mer. Vi tror verkligen att våra produkter på detta område på ett betydande sätt kan bidra till omställningen till grön energi inom transport- och industrisektorerna och därmed till den enade globala kampen mot klimatförändringarna.”.