Schneider Electric och BEE Automation ingår partnerskap

Niclas Brodin, BEE Automation och Kenneth Lindqvist, Schneider Electric. Foto: Schneider Electric

BEE Automation utför projekt mot slutanvändare inom automation och IT med specialkompetens inom vatten och avlopp. Schneider Electric erbjuder energi- och automationslösningar för effektivisering och hållbarhet. Tillsammans har företagen kapacitet att i detalj kartlägga var det finns utrymme för resurseffektivisering i en industrianläggning.

I partnerskapet står Schneider Electric för proof of concept med innovativ hård- och mjukvara och BEE Automation för integrationen av lösningen mot kundens system. BEE Automation utför programmering av produkter från Schneider Electric inom PLC, PAC, HMI och SCADA-system, som ingår i den öppna arkitekturen EcoStruxureTM Plant.

– Jag vågar säga att i stort sett all industri, både tillverkningsindustri och exempelvis vatten och avlopp som vi jobbar mycket med, har potential att effektiviseras. Kunden ska alltid stå som vinnare i slutändan och EcoStruxureTM Plant passar oss som handen i handsken, så jag ser fram emot ett långt och givande samarbete med Schneider Electric, säger Niclas Brodin, VD på BEE Automation.

För att hjälpa slutanvändaren fatta rätt beslut måste de få rätt information vid rätt tillfälle. Med hjälp av arkitekturen EcoStruxureTM Plant får kunden enkelt kontroll över väsentliga produktionsdata och larm och får snabbt kontroll på eventuella avvikelser, även i mobil eller surfplatta. Denna guidning hjälper underhållspersonal med snabbare felsökning och därmed åtgärd och på så sätt höjs produktionseffektiviteten. I en traditionell produktion används 50 procent av tiden till felsökning och 50 procent till att åtgärda felen.

Det kan också handla om att minska spill av emballage när produkter ska förpackas eller att identifiera onödiga energitjuvar. Allt kan göras mätbart, följas upp och kalibreras för att systemet som helhet ska fungera optimalt på ett mer hållbart sätt.