ANZ Research: Hotande orkan ger små fluktuationer i oljepriserna

Oljetankers manöverbrygga. Foto: British Petroleum

Företagen BP, Equinor och Chevron har alla evakuerat sin personal i Mexikanska golfen inför den annalkande orkanen Sally.

De amerikanska oljeproducenterna i Mexikanska golfen förbereder återigen för en orkan som kan hota oljeproduktionen i området.

Den här gången är det orkanen Sally, som kan uppgraderas till kategori två, som bidrar till att minska produktionen, skriver Reuters..

Företagen BP, Equinor och Chevron har alla evakuerat sin personal i området, som nu har utsikter att drabbas av orkaner två gånger i rad på bara en månad efter att orkanen Laura också härjade där för några veckor sedan.

Ett fat europeisk referensolja, Brent, kostade 40 dollar den 14 september mot 40,09 dollar den 7 september på eftermiddag. Den amerikanska WTI-oljan handlades till 37,60 dollar jämfört med 37,33 dollar den 7 september.

Utsikterna för en stopp i oljeproduktionen kommer vanligtvis att höja priserna, men anledningen till den något fluktuerande utvecklingen av oljepriserna, som går i olika riktningar igen, ökar oron på marknaden.

- En svag säsong i USA har fått marknaden att ompröva sin syn på USA:s efterfrågan, lyder en kommentar från ANZ Research enligt Reuters.