Atlantic Petroleum hoppas fortfarande på ett positivt kassaflöde

Intäkterna i det färöiska oljebolaget stannade på cirka noll under andra kvartalet. Bilden visar Atlantic Petroleums kontor i Tinganes. Foto: wikimedia:kredit: Arne List

Intäkterna var återigen cirka noll och därför slutade rörelseresultatet EBITDAX, som också inkluderar kostnader för oljeprospektering, med på 1,9 miljoner danska kronor mot minus 1,5 miljoner året innan.

EBIT slutade med en vinst på nästan 2,0 miljoner danska kronor, medan det blev ett underskott på 1,6 miljoner danska kronor under andra kvartalet 2019.

Resultatet före skatt uppgick till 1,9 miljoner danska kronor och detsamma var fallet för nettoresultatet. De två posterna ska jämföras med underskott på 18,8 respektive 15,4 miljoner danska kronor.

I räkenskaperna säger Atlantic Petroleum, som i samband med siffrorna för första kvartalet, att produktionen av olja från Orlando-fältet, i mars 2019, startade med en något lägre volym på 3000 fat per dag än de förväntade 10.000 faten.

Samtidigt påpekar gruppen att oljepriserna under 2020 är under hårt tryck på grund av coronapandemin, vilket har minskat den globala efterfrågan på olja samt ökat utbudet, främst från Saudiarabien.

Atlantic Petroleum tror fortfarande på att företaget kan generera ett positivt kassaflöde, beroende på oljepriset och om olja produceras i Orlando-fältet.

År 2017 sålde Atlantic Petroleum Orlando-fältet till Decipher Energy, men det färöiska företaget måste, efter de första 50 miljoner DKK. dollar i bruttoinkomst enligt försäljningsavtalet får 2 procent. av intäkterna från de första fem miljoner. fat som produceras och 4,35 procent. av resten av intäkterna.