ABB lanserar Terra AC-laddboxen

FREDRIK SANDBERG / TT. Arkivbild.

I ABB Electrifications ”Mission to Zero” för smarta städer är hållbara lösningar för transporter en nyckelkomponent. Nu presenterar bolaget det senaste tillskottet i laddinfrastrukturportföljen, den nya Terra AC-laddboxen.

Under många år har analytiker förutspått att 2020 blir vändpunkten för elfordon, med prognoser att den globala marknadsandelen för elfordon kommer att växa till minst 3 procent under 2020* och accelerera till över 50 procent till 2040**.

Laddboxen är gjord inte bara för att uppfylla det växande kravet på uppkopplad laddning med hög kvalitet både för hem och företag. Den är även en möjliggörare för användare av förnybar energi som vill dra nytta av och hantera förbrukningen av sin egen el.

Den nya Terra AC-laddboxen finns tillgänglig i varianter upp till 22 kW för att säkerställa kompatibilitet med elsystem i hem och byggnader världen över. Den erbjuder en säker, smart och hållbar laddningslösning som stödjer ABB Electrifications ”Mission to Zero” för smarta städer. Smarta städer är en vision om en utsläppsfri verklighet för alla.

Utvalda marknader

Den görs tillgänglig på utvalda marknader, inklusive Europa, under de närmaste månaderna. Den finns tillgänglig globalt med start i maj 2020. AC-laddboxen kan beställas via ABB:s partnernätverk.