Converflex väljer trygg fjärrvärme från Örnsköldsvik

Lars Norén, vd på Converflex. Pressbild: Övikenergi/Mynewsdesk

Fjärrvärme från Övik Energi är det självklara valet för Öviksföretaget Converflex när det gäller uppvärmning. Läs varför i intervjun med företagets vd Lars Norén.

Driftsäkerhet, ekonomi och miljö. För Lars Norén, vd på förpackningsproducenten Converflex i Örnsköldsvik, finns det flera tunga skäl att välja fjärrvärme från Övik Energi.

– Det bästa betyget är att vi knappt märker av fjärrvärmen. Den bara fungerar, säger han.

Converflex producerar bland annat emballage för pappersbranschen och påsar till stora livsmedelsföretag som gör havregryn, müsli, mjöl och bröd. Huvudkontoret ligger i Arnäsvall, strax norr om centrala Örnsköldsvik.

Företaget har 24 anställda och produktionen körs i skift där verksamheten går dygnet runt. Det betyder att driftssäkerheten är viktig. Ett stopp i produktionen innebär stora problem med leveranserna.

– Innan hade vi värmepannor. Gick en panna sönder så blev det kris, säger Lars Norén.

Med fjärrvärme är driftssäkerheten hög.

– Det har fungerat jättebra. Vi har inte haft några som helst ofrivilliga stopp, och det är viktigt för oss, säger Lars.

Företagets lokaler är stora och ska värmas upp. Det behövs också stora mängder varmt vatten för att skölja av tryckpressarna. Att välja fjärrvärme från Övik Energi har visat sig vara en god investering.

– Ekonomiska skäl har varit en stor orsak till valet, säger Lars Norén.

– Naturligtvis är miljöaspekten också viktig för oss. Och att det är en lokal aktör. Det skulle kännas knepigt att köpa den här typen av tjänst utifrån.

Att ha regelbunden kontakt med Övik Energis personal är något som Lars Norén också uppskattar.

– Närvaron och kontakten med fysiska möten mellan kund och säljare går inte att digitalisera bort. Det är jätteviktigt för oss, säger han.