Fortsatt hög utbyggnadstakt i Karlstad

Karlstads El- och Stadsnät har flera utvecklingsplaner under 2017, med fokus på stora investeringar, utveckling av tjänster och fortsatt hög utbyggnadstakt.

– Vi har anslutit stora delar av Karlstads kommun och jobbar för att ta oss till alla så snabbt vi kan, nästa år gör vi över 2 000 anslutningar av villor, lägenheter och företag. Anslutningen möjliggör alla de digitala tjänster vi har i stadsnätet och kommer satsa ännu mer på under 2017, säger Elin Bertilsson, stadsnätschef på Karlstads El- och Stadsnät.

Det största projektet för elnätet under 2017 sker i en mottagningsstation. Projektet är en investering på cirka 60 miljoner och ger många kvalitativa förändringar i elnätet.

– Vår östra mottagningsstation har varit med och levererat el till östra Karlstad i snart 45 år, nu är det dags att uppgradera den, berättar Lars Efstrand, elnätschef på Karlstads El- och Stadsnät. Ombyggnationen ger oss möjligheten att ta del av ny teknik som bland annat förenklar arbetet vid fel, förbättrar möjligheter till fjärrstyrning och bidrar till en ökad övervakning av nätet, fortsätter Lars.

Elbilsladdning är också en av punkterna.

– Vi arbetar tillsammans med Karlstads kommun för att etablera fler laddplatser i Karlstad, under 2017 kommer man se mer av det, säger Marija Borenius.

– Intresset är jättestort, speciellt bland bostadsrättsföreningar, och det är precis vad Karlstad behöver. Vi har redan snabbladdare vid flera bensinstationer i stan, det vi behöver är laddare där bilen står parkerad längre, till exempel hemma över natten, berättar Marija.