Karlstads Energi lämnar fjärrvärmepriset oförändrat

Bild: Karlstad Energi.

För sjätte året i rad har Karlstads Energi fört en dialog om fjärrvärmepriset med företrädare för bolagets kunder. Precis som tidigare år har de beviljats förnyat medlemskap i Prisdialogen, ett system för prövning och ändring av fjärrvärmepriser.

- Vi fortsätter att stärka vår konkurrenskraft samtidigt som vi lägger stort fokus på att utveckla nya produkter och tjänster för att möta kundernas krav, säger Monika Bubholz (MP), styrelseordförande i Karlstads Energi.

I och med att fjärrvärmepriset lämnas oförändrat även 2020 innebär det att prisökningen på fjärrvärmen i Karlstad varit i snitt 0,43 procent per år efter 2013, mindre än hälften av vad inflationen varit under samma period.

- I dag ställs helt andra krav på en energileverantör än för bara några år sedan. Ett stabilt fjärrvärmepris är en viktig komponent men vi inser att det inte alltid är tillräckligt. Vi satsar därför på många områden för att stärka vår konkurrenskraft.

- Vi har bland annat tillsatt en ny tjänst som affärsutvecklare, med ansvar för att både utveckla de produkter och tjänster som våra kunder efterfrågar idag och att spana efter framtidens produkter och tjänster på fjärrvärmeområdet, säger Erik Kornfeld, vd på Karlstads Energi.