Oljepriserna har återtagit viss mark på onsdagen, men är under fortsatt press inför eftermiddagens statistik som väntas visa på ytterligare uppgångar i oljelagren.
Under gårdagen nådde priserna de lägsta priserna på flera veckor, med Brent-oljan temporärt vid 46,4 dollar per fat. WTI var samtidigt ned till 42,6 dollar - den lägsta nivån på två månader.
"Den närmast totala frånvaron av någon motreaktion till de stora prisnedgångarna under de senaste två dagarna visar hur pressad marknaden är för tillfället", skriver Commerzbank i ett marknadsbrev.
Lagerstatistik från branschorganisationen API gjorde under gårdagen gällande att lagren av råolja ökade med 4,1 miljoner fat under förra veckan. Bidragande till tisdagens nedgångar var även nedslående amerikansk statistik.
Droppen blev ett oväntat lågt konsumentförtroende - "vilket tynger utsikterna gällande efterfrågan på olja i det viktigaste oljekonsumerande landet", skriver Commerzbank.
På onsdagen uppgav källor med insyn för Dow Jones Newswires att Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Qatar och Kuwait motsätter sig ett möte med producenter utanför oljekartellen Opec, då de inte tror att ett sådant möte skulle kunna leda till tillräckliga åtaganden om att sänka produktionen.
"Det skulle vara som att gå tillbaka till ruta ett. Det skulle ha en negativ påverkan på marknaden och priserna om inga verkliga åtgärder skulle tas", säger en källa.
Under föregående vecka föreslog Venezuela, medlem i Opec, att hålla ett möte med oljeproducerande länder både i och utanför kartellen. Syftet skulle vara att diskutera åtgärder för att försvara oljepriserna, inklusive införandet av ett "jämviktspris" på 88 dollar per fat för att säkerställa framtida oljeinvesteringar
Klockan 15.30 presenteras den officiella lagerstatistiken från USA. Senare på kvällen släpps Federal Reserves penningpolitiska besked.
"En betydande nedgång i den amerikanska råoljeproduktionen skulle behövas för att vända på det negativa sentimentet på oljemarknaden", skriver Commerzbank.
(SIX News)