ABB investerar i nya fabriker

Foto: ABB

ABB investerar 50 miljoner dollar i en utbyggnad av sin tillverkningskapacitet i Brno och Trutnov. En ny fabrik ska uppföras för ställverksautomation i Trutnov, nära ABB:s befintliga fabrik. I Brno anläggs nya tillverkningsenheter för luftisolerade mellanspänningsverk.

- Brno är ett viktigt regionalt och globalt center för ABB, och denna senaste utbyggnad inom mellanspänningsprodukter följer på vår investering förra året inom högspänningsprodukter, säger Bernhard Jucker. Den här utbyggnaden snabbar upp produktlevereranserna till våra kunder och säkerställer samtidigt högsta standard för teknik och kvalitet, global chef för ABB:s division Power Products.

- Den nya anläggningen bidrar till en betydligt större tillverkningskapacitet i Trutnov och stöder tillväxten av vår nätautomationsverksamhet. Vi stärker samtidigt vår ingenjörskapacitet på plats, som utöver ordinarie ingenjörstjänster också utvecklar applikationer relaterade till smarta elnät och cyber-säkerhet för att möta utmaningar och tillvarata möjligheter till följd av utvecklingen av elnäten, säger Claudio Facchin, chef och globalt ansvarig för ABB:s division Power Systems.