NCC bygger personalboende på Forsmark

Illustration: Johan Skoog arkitekter
Illustration: Johan Skoog arkitekter
Illustration: Johan Skoog arkitekter

NCC har fått en order att bygga ett nytt personalboende med 430 rum för medarbetare som gör årliga underhåll på Forsmarks kärnkraftverk i Uppland. Ordern är värd 197 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förutsatt att beslut om bygglov tas under april-maj 2015 gäller kontraktet och NCC:s byggarbete kan börja. Byggnaden beräknas stå klar i december 2016.

– Vid de årliga underhållen av kärnkraftverket ökar arbetsstyrkan till över 1 000 personer. Då behöver extraanställda och konsulter en tillfällig bostad nära verket, som ligger avlägset några mil norr om Östhammar. Men det snart 50-åriga personalboendet är uttjänt och marken behövs till slutförvaring av kärnbränsle, säger Lilianne Axelsson, Forsmarks projektledare för nya boendet, i ett pressmeddelande.

– Boendet placeras närmare verket, bara 500 meter bort istället för dagens en kilometer, så fler kan gå till jobbet istället för att ta bilen. Anläggningen får också en modern arkitektur som underlättar umgänge med fler kollegor, säger Johan Eriksson, avdelningschef på NCC, i ett pressmeddelandet.