ABB tittar på nya förvärv efter omstrukturering

Foto: ABB

ABB kommer att titta på "medelstora" förvärv på upp till 4 miljarder dollar efter att bolaget är klart med sitt omstruktureringsarbete. Det sade kraft- och automationsbolagets vd Ulrich Spiesshofer i en intervju med Bloomberg News.

"Vi kommer att fortsätta göra förvärv. Vi måste bli klara med organisationsförändringarna och vi måste titta över nästa steg av integrering" sade vd:n och kommenterade vidare:

"Mot första halvan av nästa år borde vi vara i ett läge där vi har ett bolag som har de stora frågorna utredda och organisationen implementerad. Efter det så kommer vi titta på medelstora förvärv i storleksordningen 2-4 miljarder dollar".

Under omstruktureringen kommer bolaget att fokusera på organisk tillväxt, sade Ulrich Spiesshofer, samtidigt som man integrerar de senaste förvärven.

Bloomberg News noterar att ABB utfört förvärv i USA på totalt 11 miljarder dollar under de senaste fyra åren. Däribland Baldor Electric, som gör elmotorer, och Thomas & Betts som är verksamt inom lågspänningsutrustning.

Det senaste större förvärvet var Power One för 1 miljard dollar i april 2013.

Tidigare i veckan, inför ABB:s kapitalmarknadsdag, meddelade bolaget bland annat om nya finansiella mål och ett aktieåterköpsprogram på 4 miljarder dollar.

(Nyhetsbyrån Direkt)