Valmet levererar två Waste to Energy-pannor till Kina

Valmets servicepersonal i en industrianläggning i Kina. Foto: Valmet

Valmet och Urumchi Jinghuan Environmental & Energy Co., Ltd. har tecknat ett avtal om leverans av två Waste to Energy-pannanläggningar, som drivs med avfallsavledat bränsle (RDF) för ett kraftverk i Urumchi, Kina. Den nya energikällan kommer att stödja den cirkulära ekonomin och leverera el till regionens elnät.

Ordern ingick i order som Valmet mottog under tredje kvartalet 2018. Ordervärdet avslöjas inte.

Avfalls-lösningen ger hög total effektivitet med mycket effektiv värme- och kraftproduktion. Installationen av första pannan är planerad att börja i mars 2019. Värme- och kraftproduktionen börjar i slutet av 2019.

Valmets leverans omfattar de största delarna av två CYMIC-pannor, Pannanläggningen kommer att bränna en miljon ton RDF (producerad från 100 procent kommunalt fastavfall) varje år. Naturgas används endast för uppstart. Klor- och alkalininnehållet i RDF-bränslet är mycket högt, men Valmets cirkulär fluidiserade bäddteknologi kontrollerar, enligt företaget, effektivt utsläpp och korrosion.

Information om kunden Urumchi Jinghuan Environmental & Energy Co., Ltd.

Urumchi Jinghuan Environmental & Energy Co., Ltd. är specialiserat på att producera värme och kraft genom att förbränna fast kommunalt avfall. Företaget är en del av Beijing Environment Co., Ltd, ett Kina-baserat företag som huvudsakligen sysslar med stads- och landbygds baserade miljötjänster, avfall till energi och avfall till resurser samt byggandet av miljöprojekt. Företaget erbjuder projektplanering, processteknik, investering och finansiering, drift och underhållstjänster.