Gasbråket handlar inte bara om enorma belopp för det krigshärjade Ukraina och Vladimir Putins Ryssland, vars ekonomi börjat återhämta sig efter år av recession. Tvisten mellan länderna är juridiskt snårig också och har delats upp i två parallella prövningar som görs av skiljedomstolen.
Inget beslut i dag
Den första delen rör pris på och betalningar av gasleveranser till Ukraina.
"Vi räknar inte med något beslut i dag. Det nuvarande officiella slutdatumet för den första prövningen är den 30 april", skriver Aliona Osmolovska, kommunikationschef på Naftogaz, i ett mejl till TT.
En anonym källa med kännedom om processen uppger samtidigt att detta besked mycket väl kan dröja en bit in i maj. Den andra delen av dispyten, den ryska gas som Ukraina skickar vidare till EU, antas dessutom dröja till i sommar.
Ryssland har enligt Naftogaz-direktören Jurij Vitrenkos Facebooksida rest betalningskrav på totalt cirka 50 miljarder dollar (cirka 450 miljarder kronor). Det sägs dock kunna växa med ytterligare 30 miljarder dollar om kravet inte betalas i tid.
Ingen rysk gas sedan 2015
Vitrenko har enligt den ukrainska nättidningen Novoje Vremja hotat med att försätta Naftogaz i konkurs och likvidera bolaget. Syftet är att förhindra att ett eventuellt utbetalningskrav verkställs om skiljedomstolen i Stockholm går på den ryska linjen i konflikten, rapporterar den ukrainska nyhetsbyrån Interfax-Ukraina.
Ukraina har enligt nyhetsbyrån Reuters uppgifter inte köpt någon gas från Ryssland sedan november 2015.
Skiljedomstolen vid Stockholms handelskammare kommer inte att offentliggöra något av sina beslut och lämnar inte heller några kommentarer kring processen.
Vi har ett åtagande om sekretess som gör att vi varken bekräftar eller dementerar förekomsten av enskilda tvister hos oss, säger skiljedomsinstitutets generalsekreterare Annette Magnusson till TT.