Clevers laddnätverk växer

Snabbladdningsstationen vid Ringarums Värdshus. Foto: Clever

Nu blir det lättare att ladda bilen för elbilister i regionen runt Linköping, Norrköping och Katrineholm. Laddoperatören Clever utökar sitt laddnätverk och har driftsatt en rad nya snabbladdningsstationer och destinationsladdare. De nya laddstationerna är ett resultat av Tekniska verken i Linköpings storsatsning på elbilsladdning i regionen.

Snabbladdningsstationerna ligger vid Burger King i Katrineholm, vid Ringarums Värdshus och vid Tindered Lantkök och är av typen QC45 som levereras av GARO i Gnosjö. Stationerna är med sina tre olika uttag anpassad för såväl japansk som europeisk standard. Det innebär att alla elbilar med snabbladdningsfunktion kan ladda. Stationerna i Ringarum och Tindered kompletterar Clevers övriga laddningsstationer längs E22. Sträckan mellan Norrköping och Västervik har tidigare saknat snabbladdningsmöjligheter.

De nya laddplatserna i P-huset Druvan invigdes nyligen och är första etapp av den stora satsningen som Tekniska verken gör tillsammans med Sankt Kors Fastigheter. Totalt kommer 136 laddplatser etableras på Dukatens parkeringsanläggningar runt om i Linköping.

Laddningsstationerna finansieras delvis via Klimatklivet där Naturvårdsverket har tilldelat stöd till Tekniska verken åt lokala klimatinvesteringar. Naturvårdsverket satsar på lokala investeringar för största möjliga klimatnytta. Det huvudsakliga syftet med satsningen är att minska utsläppen som påverkar klimatet.