Ellevio satsar på säkrare el i Varberg

Karta som visar Varberg och stationens placering. Bild: Ellevio

Ellevio ska nu totalrenovera en av det halländska elnätets viktigaste knutpunkter. Det handlar om transformatorstationen i Holmagärde, strax utanför Varberg. Ellevio satsar drygt 40 miljoner kronor i projektet.

– Den här stationen är byggd 1969 och har nått slutet av sin livslängd. Det är tiotusentals kunder i och kring Varberg som är beroende av den för en trygg elförsörjning. Nu bygger vi om och sätter in ny, modern teknik. Det gör att vi får en bättre och säkrare arbetsplats för vår personal, enklare felavhjälpning och färre strömavbrott, säger Anders Ekberg, ansvarig för regionnätsprojekt på Ellevio.

Upphandlingen av leverantörer och entreprenörer börjar under hösten och planen är att bygget ska dra igång under våren 2017. Stationen beräknas vara klar under slutet av 2018.

Projektet ingår i den stora satsning som Ellevio gör i alla sina områden. I Halland handlar det om satsningar på närmare cirka 700 miljoner under 2016-2019. Totalt i hela landet är det investeringar på drygt 9 miljarder under samma period.