Energiexperter samlas för effektivisering

Foto: Art Wall Kittenprint / Unsplash

Sveriges intresseorganisation för energieffektivisering, Eneff, expanderar sin plattform "Nätverk Energibolag: Energieffektivisering" för att inkludera alla energibolag i landet. Detta initiativ syftar till att främja samarbete mellan energibolag för att utveckla och förbättra energieffektivitetstjänster, vilket inte bara gynnar kunder utan också möjliggör en mer hållbar affärsverksamhet.

Genom att öppna upp nätverket för alla energibolag i Sverige, skapar Eneff möjligheter för en bredare gemenskap inom energibranschen att gemensamt arbeta för att öka energieffektiviteten. Detta är särskilt viktigt med tanke på den ökande efterfrågan på energieffektiviseringstjänster från fastighetsägare, kommuner och industrier, i ljuset av de reviderade EU-direktiven EPBD och EED.

Genom att optimera energianvändningen och minimera energiläckage kan energibolagen inte bara förbättra sina erbjudanden till kunderna utan också göra positiva bidrag till klimatet och samhället som helhet. I nätverket "Energibolag: Energieffektivisering" har medlemmarna möjlighet att utbyta erfarenheter, dra nytta av expertkunskap och gemensamt driva innovation inom energieffektiviseringstjänster.

Förutom Norrenergi, som har varit en aktiv deltagare i Eneffs nätverk under flera år och redan är i framkant när det gäller energieffektivisering, inkluderar ytterligare medlemmar i nätverket Mälarenergi, VEAB (Växjö Energi), Borlänge Energi och Övik Energi. Genom att dela erfarenheter och kunskap strävar dessa energibolag mot att främja hållbar utveckling och skapa mervärde för sina kunder och samhället i stort.