Öresundskraft säljer dotterbolag

"Vår ambition är att skapa ett långsiktigt och nära samarbete som stärker båda parter. Vi ska fortsätta vara en av de bästa i Sverige på att leverera el utan avbrott" säger Anders Östlund, vd vid Öresundskraft. Bild fr.v: Ola Angel, vd, Lambertsson Sverige AB, Anders Östlund, Bengt-Arne Ingelström, vd, ATS Kraftservice AB och Hans Norberg, vice vd, Öresundskraft. Foto: Öresundskraft

Öresundskraft AB kommer under veckan att ha slutfört försäljningen av dotterbolaget Öresundskraft Tjänster. Köparen är ATS Kraftservice, vilka ägs av Lambertsson Sverige, en del av Peabkoncernen.

38 anställda övergår därmed till ATS Kraftservice. Värdet på affären är cirka 220 miljoner konor, där även två kontrakt om elnätstjänster ingår.

- Vi är mycket nöjda med att ATS nu tar över som ny ägare av Öresundskraft Tjänster AB. Vår ambition är att skapa ett långsiktigt och nära samarbete som stärker båda parter. Det är början på en resa där både vi och kollegorna i Öresundskraft Tjänster får en möjlighet att utvecklas i våra respektive roller. Detta ska säkerställa att vi fortsätter vara en av de bästa i Sverige på att leverera el utan avbrott, säger Anders Östlund, vd vid Öresundskraft, i ett pressmeddelande.