GIS-pionjär på Elfack 2017

Staffan Pehrsson och Katarzyna Fernblad representerade Digpro på Elfack 2017. Foto: Christer Wiik

En verklig skandinavisk pionjär inom geografiska informationssystem (GIS) tog plats på årets Elfacksmässa i Göteborg. Digpro, med över 30 års erfarenhet av GIS-teknik, utvecklar, marknadsför och stödjer sin egen ledande GIS-teknik för stora industrier inom el, tele, gas, fjärrvärme, vatten och centrala och lokala myndigheter.

På plats i Digpros monter på Elfack fanns bland andra Katarzyna Fernblad och Staffan Pehrsson, båda konsulter på bolaget. De passade på att demonstrera några av Digpros digitala verktyg för att nätinformationssystem.
Bland annat så ville de passa på att lyfta fram dpPower, ett nätinformationssystem för eldistribution. Systemet fokuserar på det faktum att distributionsnät bäst visualiseras med hjälp av kartor och scheman. Med detta tänkesätt blir kartor mer än bara platser, de blir aktiva anläggningsregister över alla tillgångar med avancerade topologiska funktioner. Genom det helt webbaserade gränssnittet kan alla i organisationen få tillgång till de data som de behöver för att kunna utföra sina uppgifter, oavsett om det gäller drift, planering, underhåll, service eller dokumentation.