Göta Energi erhåller energibranschens kvalitets-certifikat

Foto: Nikola Johnny Mirkovic/Unsplash

Sedan den första juni 2022 är Göta Energi certifierade med Schysst elhandel. Nu är 42 av landets cirka 150 elbolag certifierade.

–Vi är superstolta och glada över certifikatet, men vi ser det också som ett delmål. Nu fortsätter vi jobba för att bli Sveriges mest omtyckta elbolag, säger Johan Kaage, affärsutvecklare och ansvarig för certifieringen på Göta Energi.

Schysst elhandel är branschorganisationen Energiföretagens initiativ som ska stärka konsumenternas förtroende för elbranschen i stort. Certifikatet fungerar som en kvalitetsgaranti och visar att elhandlaren förbinder sig till 18 särskilt uppsatta kundlöften, framtagna i dialog med Konsumentverket, Energimarknadsinspektionen och Konsumenternas Energimarknadsbyrå.

Certifieringskriterierna går längre än lagen kräver och berör allt från tydlig och riktig prisinformation till att man tar särskild hänsyn till utsatta kunder i sina säljprocesser.

Målet är att kunden ska kunna känna sig trygg i sitt val av elhandelsföretag, och lita på att allt gått rätt till när de tecknade sitt avtal.

–Att Göta Energi nu är certifierade med Schysst elhandel är ett kvitto för oss och våra kunder att vi gör något bra, att vi följer branschens praxis och gör mer än lagen kräver. Nu fortsätter arbetet för oss med att göra våra kunder ännu nöjdare, säger Johan Kaage.

Det finns ca 150 elbolag i Sverige och Göta Energi är det fyrtioandra i ordningen att få certifikatet. Drygt tre fjärdedelar av svenska hushåll är nu kunder hos en certifierad schysst elhandlare. Certifieringen utförs av DNVGL – ett oberoende, ackrediterat certifieringsföretag.