Assemblin förvärvar Tom Allen Senera

Foto: Assemblin

Assemblin har fullföljt förvärvet av Tom Allen Senera, Finlands ledande systemleverantör av klimatsmarta energilösningar till fastigheter.

Assemblins förvärv av Tom Allen Senera, som offentliggjordes via ett pressmeddelande den 24 maj 2021, har nu godkänts av finska konkurrensmyndigheter och därefter slutförts med omedelbart tillträde. Förvärvet innebär att Assemblins finska verksamhet växer med drygt 90 medarbetare och adderar över 300 MSEK till Assemblins totala årsomsättning.

– Tom Allen Senera är ledande i Finland när det gäller att utforma och installera energisystem med effektiv energiåtervinning, ofta integrerade med moderna bergvärmelösningar, vilket bidrar till ett mer energieffektivt och miljövänligt samhälle. Det är glädjande att vi nu kan hälsa deras medarbetare och kunder välkomna till Assemblinkoncernen. Vi ser fram mot att fortsätta utvecklas tillsammans mot vår gemensamma vision: att skapa smarta och hållbara installationer i olika typer av byggnader, säger Mats Johansson, vd och koncernchef på Assemblin.