Svenska Bostäder ersätter belysningen i Kärrtorps Centrum med LED-lampor

Belysningen i Kärrtorps Centrum bidrar till en känsla av trygghet även kvällstid. Fotograf: Peter Lydén.

Svenska Bostäder har ersatt de gamla lysrören i fasadskylten för Kärrtorp Centrum med LED-lampor. Skylten, som står i korsningen Söderarmsvägen/Kärrtorpsvägen, har även fått centrumets nya logotyp på plats.

– Vi väljer LED-lampor för att de har en längre livslängd och är mer energieffektiva än vanliga lysrör. Dessutom innehåller LED-lampor inget giftigt kvicksilver som finns i andra lampor. Belysningen är en viktig pusselbit för att stötta vårt mål som säger att våra stadsmiljöer och fastigheter är hållbara och trygga, säger Anders Lindgren, energiansvarig på Svenska Bostäder.

På torget är vissa av verksamheternas ljuslådor försedda med LED-belysning. Tillsammans med invändig belysning i butikernas skyltfönster skapar de en ljusare och tryggare plats att befinna sig på under kvällstid, även efter att butikerna har stängt.

– Stockholms Stad renoverar samtidigt hela torgytan, så det kommer bli ett fantastiskt lyft för både boende, besökare och de som bedriver sina verksamheter i Kärrtorp Centrum när allt står klart senare i år, säger Lasse Lindblad, som är centrumledare på Svenska Bostäder och jobbar med centrumen i Björkhagen, Dalen, Husby och Kärrtorp.

Även den stora samlingstavlan på baksidan av Turteatern intill tunnelbanan är utbytt mot en LED-belyst skylt där de flesta verksamheterna finns representerade. Allt från livsmedel, apotek, cykelaffär och kafé till second hand och skrädderi, där de två sistnämnda verksamheterna bidrar till ett hållbart cirkulärt mode.