NAVET Analytics sammanställer lista över de 20 största installationsföretagen

Bild: Navet

NAVET Analytics sammanställer årligen en lista över de 20 största installationsföretagen sett till omsättning. Mycket är sig likt sedan förra året, säger Patrik Wikman på NAVET Analytics, som sammanställt materialet. 

De största företagen fortsätter att dominera överst på listan. Bravida toppar ligan med en omsättning på 10 miljarder kronor 2019, vilket är en ökning med ca 7 procent jämfört med föregående år. På andra plats, med en omsättning på 7,8 miljarder, hamnar Assemblin före Instalco Intressenter, som 2019 omsatte 4,9 miljarder kronor. Noterbart är att Instalco Intressenter petade ner Caverion Sverige, som omsatte 4,6 miljarder kronor, från pallen. På femte och sjätte plats finner vi Midroc Electro och Eitech Electro, som båda avancerade en placering jämfört med fjolårets lista. Årets klättrare är Craftor, som har gått från plats 13 till 10, och årets nykomling är ATS Kraftservice, som avancerat från plats 24 till 20 sedan förra året.

NAVET Analytics sammanställning visar att de 20 största installationsföretagens samlade omsättning ökade med 5 procent 2019. Antalet anställda låg däremot i linje med året innan, vilket indikerar ökad omsättning per anställd i branschen.

bild
Tabell från NAVET Analytics