Lokalt samarbete för energiomställning

Johanna Lakso, Therese Hejlseth, Patrick Dahl och Emelie Österqvist är på plats under Almedalsveckan och representerar Energikontoren Sverige.

Under årets Almedalsvecka kommer representanter för Energikontoren Sverige att finnas på plats i Visby för att delta i samtal om energiomställningen och hur vi kan arbeta lokalt och regionalt för att snabbt uppnå energi- och klimatmål.

De kommer vara med i både paneldiskussioner och samtal om hur de kan bidra med perspektiv från konkreta omställningsprojekt i samarbete med lokalt näringsliv, kommuner, regioner och länsstyrelser. Dessutom arbetar de nära klimat- och energirådgivningen för att stödja privatpersoner och organisationer med expertrådgivning inom energisektorn.

- Under Almedalen vill vi särskilt delta i diskussioner om lokal och regional energiplanering samt utvecklingen av smarta energisystem, till exempel genom energidelning och lokala flexibilitetsmarknader. Om du har en scen eller ett samtal där vi kan bidra med våra insikter, bjud gärna in oss, säger Johanna Lakso, ordförande för Energikontoren Sverige.
 

Representanter som kommer närvara:

Johanna Lakso, ordförande, Energikontoren Sverige Johanna deltar gärna i samtal om smarta energisystem och vikten av ledarskap för att driva förändring på lokal, regional och nationell nivå. Hon har nyligen blivit omvald som ordförande för Energikontoren Sverige. 

Therese Hjelseth, vice ordförande Energikontoren Sverige Therese talar gärna om regional energiplanering och hur olika aktörer kan samarbeta för att uppnå levande, flexibla och proaktiva energiplaner. Hon är vice ordförande för Energikontoren Sverige och verksamhetsledare för Energikontoret Region Örebro Län. 

Patrick Dahl, styrelseledamot, Energikontoren Sverige Patrick fokuserar särskilt på energidelning och hur vi kan göra energiomställningen till en prioritering för alla. Han är styrelseledamot i Energikontoren Sverige och verksamhetsledare för Energicentrum Gotland. 

Emelie Österqvist, styrelseledamot, Energikontoren Sverige Emelie pratar gärna om energiplanering på regional och kommunal nivå samt samarbete för effektivare resursanvändning lokalt. Hon är styrelsesuppleant i Energikontoren Sverige och verksamhetsledare för Energikontoret Östergötland.