Nya möjligheter för energirenovering

Foto: Colourbox

Under de senaste åren har över 20 000 danskar renoverat sina hem med bidrag från Energistyrelsens fonder. Nu är det dags för danskarna att få möjligheten igen.

Det finns nya bidragspengar tillgängliga för din energirenovering. Har du funderat på att energieffektivisera ditt hem? Nu har du chansen att få bidrag - till exempel för isolering, fönsterbyte eller för att installera ett nytt ventilationssystem. Bidrag ges till danskar som bor i hus med energimärkena E, F och G, och som strävar efter att göra sina hem mer energieffektiva. Förra året fick 1 373 danska husägare bidrag.

Bidragen från baseras på fastställda satser som grundar sig på den genomsnittliga marknadspriset för renoveringsprojekt av olika slag, och dessa satser varierar beroende på husets energimärke.

"Jag uppmanar alla husägare att dra nytta av de tillgängliga medlen. Ett bidrag innebär att man sparar pengar direkt vid renoveringen, samtidigt som det på lång sikt leder till betydande besparingar på årliga energiräkningar, då man investerat i att göra sitt hem mer energieffektivt," säger Lone Brose, chef för fondadministration på Energistyrelsen.