Klas Liljegren tar rodret som tf VD för Bixia

Klas Liljegren. Foto: Tekninska verken

Klas Liljegren har blivit utsedd till tillförordnad vd för elhandelsbolaget Bixia. Samtidigt får bolaget en ny styrelseordförande i form av Michael Fahlström, som även är tillförordnad vd för Tekniska verken-koncernen där Bixia är ett helägt dotterbolag.

Klas Liljegren har en omfattande erfarenhet inom energibranschen, både nationellt och internationellt. Han har tidigare varit vd för Jämtkraft och energihandelsbolaget Modity, samt har arbetat inom Vattenfallkoncernen i olika internationella ledar- och styrelsepositioner. Dessutom har han haft rollen som ekonomidirektör på Telgekoncernen i Södertälje.

Michael Fahlström, tillförordnad vd för Tekniska verken, som nu också blir styrelseordförande för Bixia, uttrycker sin glädje över att kunna presentera Klas Liljegren som den nya tillförordnade vd:n för Bixia. Fahlström tror att Liljegrens gedigna erfarenhet kommer att bidra med strategiskt kunnande, djup insikt och ett engagerat ledarskap till Bixia.

bild
Michael Fahlström. Foto: Tekninska verken

Klas Liljegren kommer att tillträda sin tjänst som tillförordnad vd den 4 mars 2024 och ser fram emot att tillsammans med Bixias medarbetare ta sig an detta uppdrag. Han betonar vikten av sin erfarenhet och hoppas kunna bidra till den dynamiska och intressanta energibranschen.