Vinnarna till fototävlingen #mittelskåp 2022

Fr.v. Efrem Efre, Alice Ekström och Ingrid Seiborg, vinnare i årets omgång av fototävlingen #mittelskåp. Foto: Jönköping Energi

Med flest gilla-markeringar står Efrem Efre, Alice Ekström och Ingrid Seiborg som vinnare i årets omgång av fototävlingen #mittelskåp. Deras bilder pryder nu varsitt elskåp i centrala Huskvarna.

Det är tre upprymda vinnarna vi möter i Huskvarna, där de för första gången ska få se sina vinnarbilder monterade på ett elskåp.
 

bild
- Wow, det är otroligt kul att se sin bild, det blev jättebra. Det känns stort att allmänheten kan gå förbi och se min bild, säger Alice Ekström med ett leende på läpparna. Foto: Jönköping Energi

Under vår och sommar har fototävlingen #mittelskåp varit igång, där allmänheten haft möjlighet att tagga en bild på Instagram med hashtaggen #mittelskåp. Bilden har då kommit med i en omröstning på sidan mittelskap.se där besökare haft möjlighet att rösta på sin favoritbild. De tre bidragen som fick flest gilla-markeringar var fotade av Efrem Efre, Alice Ekström och Ingrid Seiborg och deras bilder pryder nu varsitt elskåp i centrala Huskvarna. Fototävlingen är ett samarbete mellan Destination Jönköping och Jönköping Energi.

Intresset för fototävlingen ökar
Ett åttiotal tävlingsbidrag var med i årets omgång av tävlingen #mittelskåp. Intresset för tävlingen har ökat år för år.

bild
 Min fru tipsade mig om tävlingen. Jag har ett stort fotointresse och ville självklart vara med, berättar Efrem Efre och fortsätter:
- Jag bär nästan alltid med mig kameran, att fota är min stora passion.  Foto: Jönköping Energi

Den rosa himlen fångade Efrems uppmärksamhet när han en dag tittade ut från lägenheten över vätterstranden. Där satt en tjej stillsamt och blickade ut över Vättern och han var tvungen att springa ut och fota tillfället.

bild
Ingrid Seiborg. Foto: Jönköping Energi

Tema för årets tävlingsomgång var att fota en plats eller sak som symboliserar ett hållbart Jönköping.

Ingrid Seiborg, som uppmärksammat tävlingen genom åren, bestämde sig för att tagga ett bidrag på Instagram i år. En bild fotad i april, när den första spröda grönskan tar kraft på Skinnersdal. Hon motiverar sitt tävlingsbidrag med ”Ett hållbart boende på landet i Jönköpings kommun, det rullande biblioteket kommer hem till min lilla by. #mittelskåp”

De nya bilderna kan skådas i Huskvarna
Ingrid som till vardags arbetar på Huskvarna bibliotek kan se sin bild när hon blickar ut från lånedisken. Bilden är monterad på ett elskåp i Esplanadrondellen. Hennes skåp tillsammans med övriga vinnarbilder kan skådas i centrala Huskvarna.

Engagemang sedan 2017
Sedan 2017 har fototävlingen #mittelskåp arrangerats och har genom åren presenterat flertalet vinnare som fått bilder monterade på elskåp. Tävlingen är ett samarbete mellan Jönköping Energi och Destination Jönköping. Totalt är 30 elskåp prydda med bilder både i Jönköping och Huskvarna. Tanken bakom projektet är att skapa stolthet och vara en god kraft för Jönköping genom att lyfta lokala förmågor i vår vackra stad. Motiven är tagna på platser i Jönköping med omnejd som ger fotograferna energi. Det tipsar invånare och turister om vad som finns att se i staden. Samtidigt som gatumiljön förgylls på några av våra mest centrala delar.