Energibolaget Gasum utser Mika Wiljanen till ny vd

Foto: Gasum

Styrelsen för energibolaget Gasum har utsett Mika Wiljanen (f. 1965) till ny vd för bolaget. Wiljanen börjar sin nya tjänst den 1 mars 2022.

Mika Wiljanen har varit vd för energibolaget St1 Oy sedan 2010 och har under den tiden målmedvetet lett företaget mot förnybara energilösningar. Han har också haft andra nordiska ledningsfunktioner på St1, bland annat som verkställande direktör för St1 Norge AS och St1 Finance Oy. Han har också lång erfarenhet av internationella ledande befattningar inom energisektorn, bland annat från Shell.

”Mikas långa internationella karriär och starka meritlista när det gäller att utveckla företag inom olika marknadsområden övertygade styrelsen om att han är rätt person för att driva Gasums strategi framåt. I framtiden har Gasum som mål att möta den växande efterfrågan på gas och biogas inom industri, sjöfart och transporter och att erbjuda våra kunder lösningar för att minska deras klimatpåverkan”, säger Elina Engman, styrelseordförande för Gasum.

”Jag är glad över att få möjlighet att bygga upp Gasums nästa fas tillsammans med företagets engagerade och professionella personal. Behovet av energilösningar med låga utsläpp bara ökar och Gasum som bolag är väl positionerat för framtid”, säger Mika Wiljanen.