Polarium är Nordens snabbast växande företag enligt FT1000-rankning

Polariums utrustning för energilagring utomhus: Energy Storage Outdoor DC 436kWh / Energy Storage Outdoor DC 218kWh är en industriell och kommersiell energilösning konfigurerad i en fristående utomhushölje. Med en vertikal stigande öppningsmekanism inkluderar denna kompakta utomhuslösning HVAC, brandbekämpning och flera EMS-styralternativ som stöder 436 kilowattimmar / 218 kilowattimmar DC-kopplade applikationer.

Polarium har bekräftats som ett av de snabbast växande företagen i Europa av Financial Times årliga FT1000-rankning. Medan Polarium rankas som sjunde i Europa visar listan företaget som Nordens snabbast växande.

Sedan grundandet år 2015 förser Polarium den globala telekommarknaden med energilagringslösningar byggda på litiumjonteknik i syfte att bidra till skapandet av en smart och hållbar värld.

- Vi är oerhört hedrade att bli rankade sjunde på Financial Times lista över de snabbast växande företagen i Europa och även som Nordens snabbaste. Detta är verkligen ett resultat av lagarbete mellan alla våra anställda, partners och kunder. Vi sätter nu vårt mål till år 2023 med försäljningsresultat på 5 miljarder kronor, säger grundaren och VD:n Stefan Jansson.

FT1000 rangordnar företag som uppnår den högsta sammansatta årliga tillväxttakten (CAGR) ifråga om intäkter mellan 2016 och 2019. Polariums CAGR på 315 procent placerar företaget på sjunde plats i Europa och etablerar Polarium som Nordens snabbast växande företag.

Betyget är resultatet av ett gemensamt initiativ av Financial Times och Statista, baserat på intensiv forskning, offentliga samtal och intervjuer med tiotusentals företag under flera månader.

Rankningen publicerades den 2 mars och kommer också att visas i tidningen Financial Times den 22 mars 2021. 

Om Polarium

Polarium tillhandahåller energilagringslösningar byggda på litiumjonteknik för telekom-, kommersiella och industriella segment. Polariums huvudkontor och FoU-center ligger i Sverige med tillverkning i Mexiko. Polarium betjänar kunder över hela världen genom sina globala försäljningskanaler och närvaro i Indonesien, Nya Zeeland, Sverige, Sydafrika, Storbritannien och USA.