Sweden Sustaintech Venture Day 2023

Foto: Pixabay

Den 31 maj 2023 anordnas Sweden Sustaintech Venture Day på Scandic Continental i Stockholm. Årets tema fokuserar på lösningar för att effektivisera och stabilisera energisystemet.

Det är femte gången eventet som matchar svenska innovativa bolag inom hållbarhetssektorn med investerare. Bakom eventet står Energimyndigheten, Swedish Incubators & Science Parks och Cleantech Scandinavia tillsammans med en rad andra partners.

En mötesplats där stora affärer initieras

Eventet riktar sig precis som tidigare år till investerare, både nationellt och internationellt. Ett trettiotal bolag kommer väljas ut av en oberoende jury för att presentera sina energilösningar för intresserade investerare. Mötet mellan dessa företag och investerarsektorn är en förutsättning för att skynda på utvecklingen av grön teknik och lyckas med energi- och klimatomställningen. Utöver detta är Sweden Sustaintech Venture Day även ett kunskapsforum med ett omfattande scenprogram och workshops med fokus på framtidens energiflöden och stabilitet och flexibilitet i energisystemet.

Internationell prägel på årets event

Eftersom allt fler svenska bolag gör internationell succé och bidrar globalt till klimatomställningen, arrangeras årets Sweden Sustaintech Venture Day i samband med det svenska EU-ordförandeskapet och en konferens om deeptech, innovation och investeringar som Sverige står värd för tillsammans med European Innovation Council. Förhoppningen är att detta ska ge en ännu mer internationell prägel till SSVD.

Källa: Energimyndigheten