Stora insatser för att hjälpa 3000 kunder utan ström

Foto: Kraftringen

Den senaste tidens oväder med hårda vindbyar framför allt natten mot måndag den 17 januari 2022 har medfört omfattande störningar i delar av Kraftringens elnät. Tidigt under måndagen var uppemot 3000 kunder utan ström och elnätsdriften hade femtio olika avbrott att hantera. Samtidigt som den rådande pandemin påverkar bemanningen på driften. Tidigt lyckades driften och fältpersonalen få ner avbrotten till endast 400 strömlösa kunder och i slutet av måndagen hade i princip alla fått tillbaka strömmen.

-Jag är mycket stolt över de insatser som har gjorts av alla mina medarbetare och fältpersonal. I princip alla driftingenjörer har jobbat med felen under den gångna natten och dagen. Felen har varit omfattande i form av knäckta stolpar, avslag på linor, nedfallna linor och sönderslagna isolatorer. Trots detta så kunde vi snabbt få ner antalet strömlösa och i slutet av dagen hade i princip alla fått tillbaka strömmen, säger Johan Persson driftschef på Kraftringen.

-När en storm som denna drar in är det viktigt att värna om säkerheten för personalen ute i fält och anpassa åtgärderna efter det. Nu fortsätter arbetet med att återställa elnätet och reparera det som stormen har skadat, avslutar Johan Persson, driftschef på Kraftringen.