Eco Wave Power och CIMC OEI undertecknar MOU

Yantai CIMC Raffles’ Shipyard. Foto: Eco Wave Power

Eco Wave Power Global AB (publ) (Nasdaq: WAVE, Nasdaq First North: ECOWVE) (“Eco Wave Power”) är glada att kunna meddela undertecknandet av ett Memorandum of Understanding (MOU) med CIMC Offshore Engineering Institute Co., Ltd., annars känd som CIMC OEI.

Enligt villkoren i MOU ska parterna arbeta för att främja en pilotanläggning i Kina baserad på Eco Wave Powers teknik och utforska möjligheter för tillämpning offshore av Eco Wave Powers teknik. Parterna planerar också att förbereda och lämna in gemensamma bidragsansökningar till olika statliga och kommunala enheter i Folkrepubliken Kina. Dessutom är det CIMC OEI:s avsikt att introducera Eco Wave Power för potentiella kunder och stödja förhandlingar med CIMC OEI:s existerande kunder och hamnar i Kina, i syfte att kommersialisera tekniken. CIMC OEI kommer också att tillhandahålla ingenjörstjänster till utvalda projekt. MOU:s löptid är två år och kan förlängas av parterna.

Liu Dahui, chefsingenjör på CIMC OEI säger att: ”Samarbetet mellan Eco Wave Power och CIMC OEI överensstämmer med vår vision för implementering av innovativa förnybara energikällor i Folkrepubliken Kina. Sedan 2017 har vi undersökt möjligheten till samarbete med offshore vågkraftsutvecklare. Efter grundlig marknadsundersökning har vi beslutat att samarbeta med Eco Wave Power, som vi ser som en lovande ny riktning för branschen.”

Inna Braverman, grundare och VD för Eco Wave Power säger att: "Yantai CIMC Raffles Offshore Limited ("CIMC Raffles") har levererat offshore- och marin utrustning i fler än 100 projekt, varav 11 för deep sea borriggar, och har en marknadsandel i Kina om 80% och globalt om 25%. Med denna typ av kapacitet, i kombination med CIMC:s innovativa drivkraft, tror vi att samarbetet med CIMC Raffles avsevärt kan stärka Eco Wave Power penetrationsstrategi till innovativa marknader med högt energibehov, samtidigt som CIMCs portfölj av innovativa lösningar förstärks.”